29 Aralık 2010 Çarşamba

Meksika Sosları: Salsa Verde

Salsa Verde yani yeşil salsa, meksika mutfağının belki de en bilinen sosudur. Kızartılmış veya ızgara edilmiş et ve balık yemekleriyle harika gider. Ana malzemesi tomatillo adı verilen, meksikada bolca bulunan yeşil bir domates türüdür ki zaten sos da adını ondan alır.

Salsa verdeSalsa Verde yapmak için şunlara ihtiyacınız var:
  • 1-2 su bardağı dolusu yeşil domates (tomatillo)
  • iyice dövülmüş 1 diş sarımsak
  • yaklaşık yarım su bardağını dolduracak kadar doğranmış soğan
  • yarım bardak dolusu kişniş ya da maydanoz
  • 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu
  • 1-2 adet serrano  ya da jalapeño  biberi
  • tuz, arzuya göre kimyon
Tomatillos (02)Tomatilloları iyice temizleyip duruladıktan sonra tencereye alın ve üzerine su ekleyip kaynayıncaya kadar bekleyin. Birkaç dakika bekledikten sonra, kepçeyle bir tabağa alın. Yukarıda belirtilen malzemeleri ekleyin ve uygun kıvama gelene kadar karıştırın. Salsa Verdede önemli olan içindeki malzemelerin çok ince olarak hazırlanmasıdır o nedenle bir mutfak robotu kullanmanızda fayda var.  Taze malzemeler kullanarak ve tüketeceğiniz gün hazırlayın.


İlginizi çekebilir:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder