30 Aralık 2010 Perşembe

Meksika Sosları: Pico de gallo

pico de galloPico de gallo, pişirilmemiş salsaya verilen isimdir. Diğer soslardan farklı olarak çok sıvı halde olmadığından hem sos, hem garnitür hem de örneğin enchilada hazırlarken iç olarak kullanılabilir.

Pico de gallo hazırlamak için şunlara ihtiyacınız var:
  • 3-4 adet domates
  • yarım çay kaşığı sarımsak
  • bir kırmızı soğanın yaklaşık üçte biri
  • 2-3  jalapeño biberi (acı olduğu için kendi zevkinize göre ayarlayın)
  • yaklaşık bir su bardağı kişniş
  • yarım yeşil limonun (lime) suyu
  • tuz, karabiber ve kimyon ya da sevdiğiniz başka baharatlar
Pico de galloDomateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayarak bir kaba aktarın. Soğanı da aynı şekilde doğrayarak ekleyin. Biberleri iyice temizleyin, içlerini çıkartın ve yine küçük küçük doğrayarak kaba ilave edin.  Sarımsağı da ekleyin. Kişkişi de ufak ufak doğrayarak ekleyin. Yeşil limonun suyunu sıkıp ilave edin. Karıştırın ve yaklaşık yarım saat kabında bekletin. Sos olarak ya da seçtiğiniz bir Meksika yemeğinin yanında garnitür olarak servis edin. 

Diğer Meksika Sosları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder