Pico de gallo, pişirilmemiş
salsaya verilen isimdir. Diğer
soslardan farklı olarak çok sıvı halde olmadığından hem sos, hem garnitür hem de örneğin enchilada hazırlarken iç olarak kullanılabilir.
Pico de gallo hazırlamak için şunlara ihtiyacınız var:
3-4 adet domates
yarım çay kaşığı sarımsak
bir kırmızı soğanın yaklaşık üçte biri
2-3 jalapeño biberi (acı olduğu için kendi zevkinize göre ayarlayın)
yaklaşık bir su bardağı kişniş
yarım yeşil limonun (lime) suyu
tuz, karabiber ve kimyon ya da sevdiğiniz başka baharatlar

Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayarak bir kaba aktarın. Soğanı da aynı şekilde doğrayarak ekleyin. Biberleri iyice temizleyin, içlerini çıkartın ve yine küçük küçük doğrayarak kaba ilave edin. Sarımsağı da ekleyin. Kişkişi de ufak ufak doğrayarak ekleyin. Yeşil limonun suyunu sıkıp ilave edin. Karıştırın ve yaklaşık yarım saat kabında bekletin. Sos olarak ya da seçtiğiniz bir
Meksika yemeğinin yanında garnitür olarak servis edin.
Diğer Meksika Sosları:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder