1 Ocak 2011 Cumartesi

Meksika Sosları: Meyveli Salsa

Meksikalılar, kırmızı et ve tavukla daha çok domatesten yapılan salsaları tercih ederken, balık yemeklerinde meyve ile hazırlanan salsaları kullanılrlar. Kendi ülkelerinde bolca bulunan mango, şeftali, ananas, portakal, mandalina bu tarz sosları hazırlarken sıklıkla kullanılır. Siz de eğer sık sık meksika yemeği tüketmekten hoşlanıyor ama domates salsasına alternatif arıyorsanız işte size ananasla yapılmış bir meyveli salsa tarifi:

Fresh Pineapple Salsa Recipe from The Foodmadam #foodporn #foodies
meyveli salsalar meksika mutfağında önemli bir yer tutar

Ananaslı Meksika Salsası:
  • 1 kutu ananas konservesi
  • 1 papaya
  • 1-2 kiwi
  • yarım kırmızı soğan
  • 1-2 jalapeño biberi (acı olduğunu unutmayın, kendinize göre ayarlayın)
  • 1 yeşil limonun (lime) suyu
Meyveleri soyun küçük parçalara ayırın ve bir kaba alın. Ananası da bunlara ekleyin. Daha sonra ince ince doğranmış soğanı ve acı biberi de kaba ilave edin ve yeşil limonun suyunu da ekleyerek iyice karıştırın.

Buna benzer sosları mevsime uygun taze tropik meyveleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Mango Salsa - Macro
hemen her salsa gibi, meyveli salsaları da kendi damak
zevkinize göre acılandırabilir, sevdiğiniz baharatları ve meyveleri
kullanarak kişiselleştirebilirsiniz
İlgili diğer yazılar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder